Cover photo for Ostoja Ristic's Obituary
Ostoja Ristic Profile Photo

Ostoja Ristic

July 8, 1938 — April 26, 2023

Salt Lake City, Utah

Ostoja Ristic

 

Ostoja Ristic umro je u svojoj 84-toj godini, 26. Aprila 2023. Rodjen je 8. Jula 1938. u Donji Zabar, Bosna i Hercegovina. Bio je drugi od troje brace.

Za vreme rata, Ostoja je imao tezak zivot sto ga je navelo da u svojim mladim godinama zavrsi fakultet za Agronomiju u Sarajevu. Kao visoko obrazovan gradjanin Orasja, zaposljava se kao inzenjer ratarstva u zemljoradnickoj zadruzi. U to vreme, upoznao je svoju voljenu Mirjanu. 

Vodeci se svojom ambicijom i zeljom da svojoj porodici, vec tada i sinu Draganu, obezbedi ugodan zivot, pocinje da radi kao Inspektor Skupstine i Opstine Orasje. Radeci na tom mestu, Ostoja je stekao visok ugled u drustvu i bio je vrlo cenjen od svojih radnih kolega.

Dolaskom sina Branislava, Ostoja pocinje da radi kao direktor Srednjoskolskog Centra Orasje i te godine pamtit ce po ucestalom boravku Branislava u njegovoj kancelariji zbog losih ocena.

Pred rat 90-tih, Ostoja zavrsava kao Direktor Inkubatorske Stanice, radeci sa svojim bratom Acom. Naredne godine, pamti kao godine u izbeglistvu koje nisu bile lake, ali opet, srecan, jer ih je proveo sa svojom voljenom porodicom. 1997. bila je godina kada zajedno dolaze u Ameriku i pocinju novi zivot puni nade za bolje sutra.

Za svog zivota, Ostoja je bio veliki covek, postovan od svih, voleci i ziveci zivot veselo, uz muziku i kafanu i po koju rakijicu. Uvek je bio omiljen u drustvu zbog svojih sala i recitacija koje je pamtio jos od svoje osnovne skole.

Zivot zavrsava u svom domu sa svojim voljenima i troje unucadi, Natalijom, Lukom i Sarom, koji ga puno vole. Teska bolest dovela je do toga da polako zaboravlja svoj zivot koji je toliko voleo. 

Pocivaj u miru nas dragi Ostoja. Volimo te i puno ces nam nedostajati.

 
To order memorial trees or send flowers to the family in memory of Ostoja Ristic, please visit our flower store.

Past Services

Graveside Service

Wednesday, May 3, 0023

1:00 - 2:00 pm (Mountain time)

West Jordan City Cemetery

7925 S 1300 W, West Jordan, UT 84088

Enter your phone number above to have directions sent via text. Standard text messaging rates apply.

Guestbook

Visits: 295

This site is protected by reCAPTCHA and the
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Service map data © OpenStreetMap contributors

Send Flowers

Send Flowers

Plant A Tree

Plant A Tree